1.04.2020
Група № 18 (ІІ курс).
„Перукар (перукар-модельєр), манікюрник”:
Предмет ”Хімія”
Електронний підручник: https://pidruchnyk.com.ua/uploads/book/11-klas-khimija-popel-2019.pdf
Урок № 30. Тема ”Хімічні властивості кислотних оксидів”
Д/з. §20 с. 114 – 119. Скласти конспект. Виконати
завдання до даного параграфу.
1.04.2020
Група № 11(ІІ курс).
„Тракторист-машиніст с/г (л/г) виробництва
/категорії „А1”, «А2» „В1”, «В2», «В3», „Д1”/, слюсар з ремонту
сільськогосподарських машин та устакування, водій автотранспортних засобів /категорії
„В” і „С”/
Предмет ”Хімія”
Урок № 33. Тема ”Лабораторний дослід 7, 8. Виявлення в розчинах
силікат- і ортофосфат-йонів”
Д/з. §31 с. 191 – 192 Скласти рівняння реакцій визначення
йонів: SіO42-,
PO43- в молекулярному, повному та скороченому йонному вигляді.
1.04.2020
Група № 11(ІІ курс).
„Тракторист-машиніст с/г (л/г) виробництва
/категорії „А1”, «А2» „В1”, «В2», «В3», „Д1”/, слюсар з ремонту
сільськогосподарських машин та устакування, водій автотранспортних засобів
/категорії „В” і „С”/
Предмет ”Хімія”
Урок № 34. Тема ”Практична робота. Дослідження якісного складу
солей”
Інструкція з техніки безпеки під час проведення
практичної роботи №1. «Дослідження якісного складу солей»
Перед початком роботи:
1.
Звільніть робоче місце від предметів, які непотрібні для проведення досліду.
2.
Чітко визначте порядок і правила безпечного виконання досліду.
3.
Перевірте наявність і надійність посуду, приладів та реактивів, необхідних для
виконання досліду.
4.
Починайте виконувати завдання тільки з дозволу вчителя.
Під час виконання досліду:
5.
Проводьте лише ті досліди, які зазначені в роботі або
узгоджені з вчителем.
6.
Не пробуйте речовини на смак.
7.
Користуйтесь тільки тим посудом та реактивами, які
видані вчителем. Не беріть посуд і реактиви з інших столів.
8.
Не беріть речовини руками. Для цього використовуйте
металеві, скляні або керамічні ложечки, шпателі, щипці, піпетки тощо.
9.
Не залишайте відкритими склянки з хімічними
реактивами.
10.
Насипайте або наливайте речовини на столі (сухі над
аркушем паперу, рідкі над лотком чи іншою посудиною).
11.
Не проливайте і не просипайте речовини. Якщо все ж таки це трапилося,помістіть
забруднений реактив у спеціальну посудину.
12.Обережно
працюйте з лугом. При попадання на шкіру змийте великою кількістю проточної
води і за необхідності нейтралізуйте слабким розчином оцтової кислоти.
13.Обережно
нагрівайте пробірку. Спочатку прогрійте всю пробірку, а потім ту її частину, де
знаходиться досліджувана речовина.
14
.Не змішуйте самостійно невідомі вам речовини.
15.
Про всі несподівані ситуації терміново повідомте вчителя.
Після закінчення роботи:
16.
Приберіть робоче місце: зберіть у лоток посуд,
поставте пробірки у штатив, протріть стіл.
17.
Вимийте руки з милом.
Обладнання та реактиви: пробірки,
штатив для пробірок, пробіркотримач, пальник, лакмусовий папірець, шматочок
накипу з чайника(CaCO3,MgCO3 ), шкарлупа курячого яйця (CaCO3), вапно для побілки (Ca(OH)2), харчова (питна) сода (NaHCO3), розчини оцтової кислоти, барій хлориду, сульфатної
кислоти, аргентум нітрату, натрію гідроксиду; кристалічні - амоній хлорид,
натрій хлорид.
Хід роботи.
Дослід
1. Виявлення карбонатів.
Визначте,
які з досліджуваних речовин містять карбонат-йон.
У
вас є набір матеріалів: шматочок накипу з чайника(CaCO3,MgCO3 ), шкарлупа курячого яйця (CaCO3), вапно для побілки (Ca(OH)2), харчова (питна) сода (NaHCO3). Випробуйте перелічені речовини розчином оцтової
кислоти (оцту).
1.
Що спостерігається?_________________________
2.
Зробіть висновки, які з випробуваних матеріалів
містять карбонат - йони? _________
3.
Складіть рівняння рекцій у молекулярному та йонному
вигляді, де можливо.
4.
Де у побуті можна використати цю
реакцію?____________________________________
Дослід
2. Довести якісний склад.
Доведіть
якісний склад барій хлориду.
1.
Складіть план виявлення катіону барію та хлорид-йону.
2.
Напишіть рівняння відповідних хімічних реакцій у
молекулярному, повному та скороченому йонному вигляді.
Дослід
3. Як розпізнати.
У
двох пронумерованих пробірках без надписів містяться сухі речовини: амоній
хлорид і натрій хлорид. Як можна розпізнати ці речовини?
1.
Складіть план
проведення експерименту.
2.
Напишіть рівняння відповідних реакцій у молекулярному,
повному та скороченому йонному вигляді.
Висновок:
1.
Які реакції називаються якісними
2.
За якими ознаками виявляють ті чи інші йони у розчині__________________________
Д/з. с. 193 – 194.
Виконати завдання 252 - 254
1.04.2020
Група № 7. (І курс)
”Кухар, кондитер”
Предмет ”Хімія”
Урок № 65. Тема ”Хімічна рівновага. Принцип Ле Шательє”
Д/з. § 10 с. 53 - 59
Скласти конспект. Виконати вправи 75 – 80 (с. 59)
1.04.2020
Група № 6
«Робітник з
комплексного обслуговування й ремонту будинків»
Предмет ”Хімія”
Урок № 37. Тема ”Насичені і ароматичні аміни. Склад і будова
молекул, назви найпростіших за складом сполук. Будова аміногрупи”
Корисні
посилання: https://naurok.com.ua/prezentaciya-do-uroku-nasicheni-y-aromatichni-amini-159520.html
https://www.youtube.com/watch?v=brrq3pPa3kU
Д/з: § 26 с. 154 - 157. Скласти конспект. Виконати
вправи 193, 194, 195, 197, 198
1. Класифікуйте органічні речовини на спирти,
альдегіди, карбонові кислоти, аміни за їхніми формулами: CH3COOH, C6H13OH, CH3CHO, C15H31COOH, C2H5NH2, C2H5CHO, C6H5OH, C6H5NH2, (C2H5)2NH, C17H35COOH, CH3OH, C4H9OH, C5H11CHO, C7H15OH.
2. Класифікуйте аміни на первинні й вторинні за їхніми формулами та назвіть
первинні аміни:
1.04.2020
Група № 7. (І курс)
”Кухар, кондитер”
Предмет ”Гігієна та санітарія виробництва”
Урок № 19. Тема ”Санітарна характеристика механічного обладнання”
Корисні посилання: https://studfile.net/preview/2425993/page:13/
Д/з.Опрацювати
матеріал. Скласти конспект.
1. Які санітарно-гігієнічні вимоги пред'являються до матеріалів, з яких
виготовляється обладнання, інвентар, посуд і тара на підприємство громадського
харчування?
2. Які санітарні вимоги необхідно пред'являти до торгово-технологічного устаткування?
3. Чому обробні дошки повинні бути марковані?
4. Які санітарні вимоги до ручному митті посуду?
5. Які методи визначення якості миття столового посуду?
2. Які санітарні вимоги необхідно пред'являти до торгово-технологічного устаткування?
3. Чому обробні дошки повинні бути марковані?
4. Які санітарні вимоги до ручному митті посуду?
5. Які методи визначення якості миття столового посуду?
Комментарии
Отправить комментарий