17.03.2020
Група № 6
«Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків»
Предмет ”Хімія”
Урок № 32. Тема ”Глюкоза: молекулярна формула та її відкрита форма. Хімічні властивості глюкози”
Переглянути відеоролики:   https://www.youtube.com/watch?v=pDD62Axyc1U

Д/з § 23 с. 136 - 141. Скласти схему класифікації вуглеводів, виписати формулу глюкози та скласти рівняння реакцій взаємодії глюкози з амоніачним розчином арґентум оксиду та купрум гідроксиду.
Дати відповіді на питання
-Чому під час фізичної праці людині стає жарко?
-Чому нестача глюкози в організмі викликає непритомність?
-Чому для вгамування спраги під час фізичної праці краще пити виноградний сік?
                                             Тестова робота 
1.Позначте   функціональну групу спиртів:
А. – СО –                       Б. – ОН                          В. –NH
2. Позначте назву класу спиртів за сучасною номенклатурою:
А. алкани;                    Б. алканоли;                В. арени.
3. Позначте спирт, який навіть у малих кількостях – страшна отрута:
А. метанол;                  Б. етанол;                     В. етилен.
4. Позначте агрегатний стан перших членів гомологічного ряду спиртів:
А.гази;                           Б.рідини;                     В.кристали.
5.Позначте, наявністю яких зв’язків пояснюється висока розчинність етанолу
А.δ-зв’язків;                   Б.п- зв’язків;               В.водневих зв’язків.
6.Позначте формулу спирту:
А. NaОН;                        Б. С3Н7ОН;                  В. СН- ОС3Н7
7. Укажіть спирт, що має наркотичну дію на людський організм:
А. метанол;                   Б. пентанол;                                      В. Етанол.
8. Позначте клас речовин, до якого належать продукти взаємодії кислот і спиртів:
А. естери;                      Б. етери;                                             В. ізомери.
9. Укажіть, з яких речовин не можна добути метанол:
А. чадний газ і водень;Б. вуглекислий газ і кисень;         В. етен і вода.
10. Позначте спирт, який можна добути гідратацією етену:
А. бутанол;                   Б. пропаном;                                       В. етанол.
https://naurok.com.ua/uploads/files/812256/152564/165156_html/images/152564.003.png11. Позначте, для чого використовується реакція бродіння глюкози:
А. для розкладу спиртів                Б. для добування спиртів;               В. для гідрування спиртів.  
                                     Дайте відповідь  « ТАК  ЧИ  НІ».
 1. Глюкозу можна розпізнати за допомогою  Аg2О  
2. Глюкоза має одну групу –ОН                                    
3. В результаті спиртового бродіння утворюється молочна кислота     
4. Молекулярна формула глюкози С6Н12О6               
5. Глюкоза - представник вуглеводів                            
6. Під час окиснення глюкози в організмі утворюється Н2О        
7. Реакція «срібного дзеркала» підтверджує наявність альдегідної групи
8. Глюкоза нерозчинна у воді                                        
9. У природі поширена у зелених частинах рослин    
10. Належить до полісахаридів                                       

17.03.2020
Група № 14.
«„Електрогазозварник; слюсар-ремонтник; водій автотранспортних
засобів /категорії „В” і „С”/:»
Предмет ”Хімія”
Електронний підручник:  https://pidruchnyk.com.ua/uploads/book/11-klas-khimija-popel-2019.pdf
Урок №29. Тема ”Сполуки неметалічних елементів з Гідрогеном. Особливості водного розчину амоніаку, його застосування. Взаємодія з кислотами”
Корисні посилання: презентація https://naurok.com.ua/uploads/files/488081/139653/151515_images/1.jpg
Переглянути відеоролики: https://www.youtube.com/watch?v=5LYCZuRWldg
Д/з. § 19 с. 107 – 112 Скласти конспект.
Дати відповіді на запитання:
1.      Які властивості проявляє водний розчин амоніаку? Відповідь підтвердити рівняннями реакцій.
2.      Де використовується амоніак?
3.      Як називається розчин амоніаку у воді?
4.      Як одержати амоніак в лабораторії?
5.      Як одержати амоніак в промисловості?
Домашній експеримент: скориставшись інтернетом  знайдіть поради щодо застосування розчину амоніаку, спробуйте в домашніх умовах видалити плями від чаю чи жиру, почистіть срібні речі. Оформіть роботу у зошиті.

17.03.2020
Група № 14.
«„Електрогазозварник; слюсар-ремонтник; водій автотранспортних
засобів /категорії „В” і „С”/:»
Предмет ”Хімія”
Електронний підручник:  https://pidruchnyk.com.ua/uploads/book/11-klas-khimija-popel-2019.pdf
Урок № 30. Тема ”Оксиди неметалічних елементів, їх вміст в атмосфері. Кислотні дощі”
Корисні посилання: https://www.youtube.com/watch?v=urJZkYxTeLY
Д/з. Опрацювати § 20 с. 112 – 114
Підготувати повідомлення на тему :
- Поширеність оксидів неметалів  а атмосфері
-  Фізіологічна дія деяких кислотних оксидів
- Парниковий ефект : причини  і наслідки.
- проект ”Кислотні дощі”
Дати відповідь на запитання:
1.      Що таке оксиди ?
2.      Яку ступінь окиснення має Оксиген  в оксидах?
3.      Які ви пам’ятаєте оксиди за класифікацією?   
4.      Що таке основні оксиди ?
5.      - Що таке амфотерні оксиди?
6.      - Що таке кислотні оксиди?
7.      - Від чого залежить кількість оксидів  одного елемента?
8.      - Як  тоді формується назва оксиду ?
9.      – Які неметали не утворюють оксиди ?  

16.03.2020
Група № 7.
”Кухар, кондитер”
Предмет ”Гігієна та санітарія виробництва”
Урок № 10. Тема ”Харчові отруєння немікробного походження (харчові отруєння токсичні за своєю природою, отруєння харчовими продуктами за певних умов та харчові отруєння продуктами з отруйними домішками) та їх профілактика”

Д/з. Скласти конспект та перелік отруєнь немікробного походження.
Дати відповіді на запитання:
1.      Як класифікуються харчові отруєння немікробного походження?
2.      Назвати отруєння харчовими продуктами тваринного походження
3.      Назвати отруєння харчовими продуктами рослинного походження
4.      Яка перша допомога при харчових отруєннях?
Виконати тестові зжав дання:
1. Яка хвороба виникає при вживанні води з відкритих водойм?
а) дизентерія; б) холера; в) правець; г) сказ.
2.  Яка хвороба найчастіше виникає при вживанні немитих овочів і фруктів?
а) черевний тиф; б) холера; в) бруцельоз; г) дизентерія.
3. Яка хвороба виникає при споживанні молока, або м'яса хворих тварин?
а) дизентерія; б) холера; в) сибірська виразка; г) чума.
4. Яке харчове отруєння може виникнути при споживанні яєць водоплавної птиці?
а) сальмонельоз; б) ботулізм; в) ерготизм; г) фузаріотоксикоз.
5. Яке харчове отруєння виникає при недотриманні санітарних норм і правил особистої гігієни?
 а) ботулізм; б) ерготизм; в) отруєння кишковою паличкою; г) отруєння сальмонелами.
6. Яке харчове отруєння виникає при вживанні бомбажних консервів?
 а) ерготизм; б) ботулізм; в) сальмонельоз; г) афлотоксикоз.
7. Яке харчове отруєння може дати 70% смертності?
а) ботулізм; б) ерготизм; в) сальмонельоз; г) афлотоксикоз.
8. Які з цих грибів є отруйні?
а) лисички, опеньки; б) несправжні лисички, мухомор; в) бліда поганка, сатанинський гриб; г) підберезник, боровик.
9. Які з цих рослин є отруйні?
 а) чемериця, блекота; б) вовчі ягоди, вороняче око; в) шалфей, ромашка; г) мати-мачуха, спориш.
10. Яка отруйна речовина міститься в ядрах кісточкових плодів?
 а) глюкоза; б) синильна кислота; в) соляна кислота; г) сірчана кислота.
11. Яка отруйна речовина міститься в сирій квасолі?
а) фазін; б) соланін; в) аргінін; г) фенолфталеїн.
12. Яка отруйна речовина міститься в позеленівшій, пророслій картоплі, вічках?
 а) фазін; б) аргінін; в) гексан; г) соланін.
13. У яких риб під час нересту ікра і молочко риб є отруйною?
а) скумбрія, щука, лин, маринка; б) окунь, хек, лосось; в) форель, осетр;. г) карп, товстолобик.
 14. Якщо не перекласти продукти з металічних банок може наступити отруєння:
а) алюмінієм; б) цинком; в) залізом; г) селітрою.
15. Отруєння « п'яним хлібом» виникає в результаті зараження зерна грибками:
а) спориш; б) фузаріум; в) асперагілюс; г) дріжджовими.
16. У яких овочах нітрати розміщені в шкірі?
а) картопля; б) капуста; в) морква; г) огірки.
17. У яких овочах нітрати розташовані всередині?
 а) картопля; б) капуста; в) огірки; г) морква.
18. Де менше нітратів?
а) у свіжих огірках; б) малосольних; в) добре засолених; г) квашеній капусті.
19. Які вітаміни нейтралізують згубну дію нітратів?
 а)С,А б)В1,В6 в)К,Д  г)Р,Є

Комментарии

Популярные сообщения