17.03.2020
Група № 6
«Робітник з
комплексного обслуговування й ремонту будинків»
Предмет ”Хімія”
Урок № 32. Тема ”Глюкоза:
молекулярна формула та її відкрита форма. Хімічні властивості глюкози”
Д/з § 23 с. 136 - 141. Скласти
схему класифікації вуглеводів, виписати формулу глюкози та скласти рівняння
реакцій взаємодії глюкози з амоніачним розчином арґентум оксиду та купрум
гідроксиду.
Дати відповіді на
питання
-Чому під час
фізичної праці людині стає жарко?
-Чому нестача
глюкози в організмі викликає непритомність?
-Чому для
вгамування спраги під час фізичної праці краще пити виноградний сік?
Тестова робота
1.Позначте функціональну групу
спиртів:
А. – СО
– Б.
–
ОН В.
–NH2
2. Позначте назву класу спиртів за сучасною
номенклатурою:
А.
алкани; Б.
алканоли; В.
арени.
3. Позначте спирт, який навіть у малих кількостях –
страшна отрута:
А.
метанол; Б.
етанол; В.
етилен.
4. Позначте агрегатний стан перших членів
гомологічного ряду спиртів:
А.гази; Б.рідини; В.кристали.
5.Позначте, наявністю яких зв’язків пояснюється висока
розчинність етанолу
А.δ-зв’язків; Б.п-
зв’язків; В.водневих
зв’язків.
6.Позначте формулу спирту:
А.
NaОН; Б.
С3Н7ОН; В.
СН3 - ОС3Н7
7. Укажіть спирт, що має наркотичну дію на людський
організм:
А.
метанол; Б.
пентанол; В.
Етанол.
8. Позначте клас речовин, до якого належать продукти
взаємодії кислот і спиртів:
А.
естери; Б.
етери; В.
ізомери.
9. Укажіть, з яких речовин не можна добути метанол:
А. чадний газ і водень;Б. вуглекислий газ і
кисень; В. етен і вода.
10. Позначте спирт, який можна добути гідратацією
етену:
А.
бутанол; Б.
пропаном; В.
етанол.

А. для розкладу
спиртів Б.
для добування
спиртів; В.
для гідрування спиртів.
Дайте
відповідь « ТАК ЧИ НІ».
1. Глюкозу можна розпізнати за
допомогою Аg2О
2. Глюкоза має одну групу
–ОН
3. В результаті спиртового бродіння утворюється
молочна кислота
4. Молекулярна формула глюкози
С6Н12О6
5. Глюкоза - представник
вуглеводів
6. Під час окиснення глюкози в організмі утворюється
Н2О
7. Реакція «срібного дзеркала» підтверджує наявність
альдегідної групи
8. Глюкоза нерозчинна у
воді
9. У природі поширена у зелених частинах
рослин
10. Належить до
полісахаридів
17.03.2020
Група № 14.
«„Електрогазозварник; слюсар-ремонтник; водій автотранспортних
засобів /категорії „В” і „С”/:»
Предмет ”Хімія”
Електронний підручник: https://pidruchnyk.com.ua/uploads/book/11-klas-khimija-popel-2019.pdf
Урок №29. Тема ”Сполуки неметалічних елементів з Гідрогеном.
Особливості водного розчину амоніаку, його застосування. Взаємодія з кислотами”
Корисні посилання: презентація https://naurok.com.ua/uploads/files/488081/139653/151515_images/1.jpg
Д/з. § 19 с. 107 –
112 Скласти конспект.
Дати відповіді на
запитання:
1.
Які
властивості проявляє водний розчин амоніаку? Відповідь підтвердити рівняннями
реакцій.
2.
Де
використовується амоніак?
3.
Як
називається розчин амоніаку у воді?
4.
Як
одержати амоніак в лабораторії?
5.
Як
одержати амоніак в промисловості?
Домашній експеримент: скориставшись інтернетом знайдіть поради щодо застосування розчину
амоніаку, спробуйте в домашніх умовах видалити плями від чаю чи жиру, почистіть
срібні речі. Оформіть роботу у зошиті.
17.03.2020
Група № 14.
«„Електрогазозварник; слюсар-ремонтник; водій автотранспортних
засобів /категорії „В” і „С”/:»
Предмет ”Хімія”
Електронний підручник: https://pidruchnyk.com.ua/uploads/book/11-klas-khimija-popel-2019.pdf
Урок № 30. Тема ”Оксиди неметалічних елементів, їх вміст в
атмосфері. Кислотні дощі”
Д/з. Опрацювати § 20 с. 112 – 114
Підготувати повідомлення на тему :
- Поширеність оксидів неметалів а атмосфері
- Фізіологічна дія деяких кислотних
оксидів
- Парниковий ефект : причини і наслідки.
- проект ”Кислотні дощі”
Дати відповідь на запитання:
1.
Що таке оксиди ?
2.
Яку ступінь окиснення має
Оксиген в оксидах?
3.
Які ви пам’ятаєте оксиди за
класифікацією?
4.
Що таке основні оксиди ?
5.
- Що таке амфотерні оксиди?
6.
- Що таке кислотні оксиди?
7.
- Від чого залежить кількість
оксидів одного елемента?
8.
- Як тоді формується
назва оксиду ?
9.
– Які неметали не утворюють
оксиди ?
16.03.2020
Група № 7.
”Кухар, кондитер”
Предмет ”Гігієна та санітарія виробництва”
Урок № 10. Тема ”Харчові отруєння немікробного походження (харчові
отруєння токсичні за своєю природою, отруєння харчовими продуктами за певних
умов та харчові отруєння продуктами з отруйними домішками) та їх профілактика”
Корисні посилання: http://www.terses.gov.ua/index.php/shcho-varto-znaty/1650-kharchovi-otruiennia-nemikrobnoi-etiolohii-tse-vazhlyvo-znaty
Д/з. Скласти конспект та перелік отруєнь немікробного
походження.
Дати відповіді на запитання:
1. Як
класифікуються харчові отруєння немікробного походження?
2. Назвати
отруєння харчовими продуктами тваринного походження
3. Назвати
отруєння харчовими продуктами рослинного походження
4. Яка
перша допомога при харчових отруєннях?
Виконати тестові зжав дання:
1. Яка хвороба виникає при вживанні води з відкритих
водойм?
а) дизентерія; б) холера; в) правець; г) сказ.
2. Яка хвороба
найчастіше виникає при вживанні немитих овочів і фруктів?
а) черевний тиф; б) холера; в) бруцельоз; г) дизентерія.
3. Яка хвороба виникає при споживанні молока, або м'яса
хворих тварин?
а) дизентерія; б) холера; в) сибірська виразка; г) чума.
4. Яке харчове отруєння може виникнути при споживанні
яєць водоплавної птиці?
а) сальмонельоз; б) ботулізм; в) ерготизм; г)
фузаріотоксикоз.
5. Яке харчове отруєння виникає при недотриманні
санітарних норм і правил особистої гігієни?
а) ботулізм; б)
ерготизм; в) отруєння кишковою паличкою; г) отруєння сальмонелами.
6. Яке харчове отруєння виникає при вживанні бомбажних
консервів?
а) ерготизм; б)
ботулізм; в) сальмонельоз; г) афлотоксикоз.
7. Яке харчове отруєння може дати 70% смертності?
а) ботулізм; б) ерготизм; в) сальмонельоз; г)
афлотоксикоз.
8. Які з цих грибів є отруйні?
а) лисички, опеньки; б) несправжні лисички, мухомор; в)
бліда поганка, сатанинський гриб; г) підберезник, боровик.
9. Які з цих рослин є отруйні?
а) чемериця,
блекота; б) вовчі ягоди, вороняче око; в) шалфей, ромашка; г) мати-мачуха,
спориш.
10. Яка отруйна речовина міститься в ядрах кісточкових
плодів?
а) глюкоза; б)
синильна кислота; в) соляна кислота; г) сірчана кислота.
11. Яка отруйна речовина міститься в сирій квасолі?
а) фазін; б) соланін; в) аргінін; г) фенолфталеїн.
12. Яка отруйна речовина міститься в позеленівшій,
пророслій картоплі, вічках?
а) фазін; б)
аргінін; в) гексан; г) соланін.
13. У яких риб під час нересту ікра і молочко риб є
отруйною?
а) скумбрія, щука, лин, маринка; б) окунь, хек, лосось;
в) форель, осетр;. г) карп, товстолобик.
14. Якщо не
перекласти продукти з металічних банок може наступити отруєння:
а) алюмінієм; б) цинком; в) залізом; г) селітрою.
15. Отруєння « п'яним хлібом» виникає в результаті
зараження зерна грибками:
а) спориш; б) фузаріум; в) асперагілюс; г) дріжджовими.
16. У яких овочах нітрати розміщені в шкірі?
а) картопля; б) капуста; в) морква; г) огірки.
17. У яких овочах нітрати розташовані всередині?
а) картопля; б)
капуста; в) огірки; г) морква.
18. Де менше нітратів?
а) у свіжих огірках; б) малосольних; в) добре засолених;
г) квашеній капусті.
19. Які вітаміни нейтралізують згубну дію нітратів?
а)С,А б)В1,В6
в)К,Д г)Р,Є
Комментарии
Отправить комментарий