25.06.2020
Група № 17. (ІІ курс)
”Кухар, кондитер”
Предмет ”Фізіологія харчування”
Урок № 28. Тема ” Урок узагальнення з тем: «Харчування різних вікових та професійних груп населення» та «Основи дієтичного та лікувально – профілактичного харчування».
Мета: Узагальнити, проконтролювати та відкоригувати набуті учнями знання із тем: «Харчування різних вікових та професійних груп населення» та «Основи дієтичного та лікувально – профілактичного харчування»; розвивати навички узагальнення та систематизації знань, інтеграції інформації, отриманої із різних сфер наукового пізнання та інтуїтивно – ситуативного досвіду; формувати свідому дисципліну та самодисципліну учнів, створювати атмосферу співробітництва та співдружності.

Виконати тестові завдання.
1. Дієта № 1 призначається при:
-   хворобі Боткіна;
-   виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки;
-   цукровому діабеті;
-   туберкульозним хворим;
-   захворюванні нирок.
2. Дієта № 2 призначається при:
-   при захворюванні нирок;
-   захворюваннях серцево-судинної системи;
-   хронічному ентероколіті, коліті без загострення.
-    атеросклерозах.
3. Дієта № 5 призначається при:
-   хворобі Боткіна на стадії видужання
-   гіпертонічних хворобах
-   після інфекційних захворювань та операцій
-   цукровому діабеті
-   туберкульозних хворобах.
4. Дієта № 7  призначається при:
-   хворобі Боткіна;
-   виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки;
-   цукровому діабеті;
-   туберкульозним хворим;
-   захворюванні нирок.
5. Дієта № 9 призначається при:
-   при захворюванні нирок;
-   захворюваннях серцево-судинної системи;
-   при захворюванні на цукровий діабет.
6. Дієта № 10 призначається при:
-   хворобі Боткіна на стадії видужання
-   гіпертонічних хворобах, хвороби серця
-   після інфекційних захворювань та операцій
-   цукровому діабеті

Дати відповіді на запитання:
1.      Що  таке  лікувальне харчування? 3 якою метою вводиться?
2.      На що слід зважати при визначенні норм харчування людини?
3.      Що таке вуглеводи?
4.      Який процес є основою травлення?
5.      Яке харчування називається раціональним?
6.      Яка добова потреба вітамінів?
7.      Яка роль смакових та ароматичних речовин у харчуванні людини?
8.      Які речовини відносять до збудливих?
9.      Що являється механізмом управління якості в харчовій професії?
10.   На що слід звертати увагу при побудові харчових раціонів для підлітків
11.   Що таке вітаміни?
12.   Що таке полісахариди?
13.   Що таке фізіологія?
14.   Як розраховуються норми споживання харчових речовин?
15.   Що слід пам'ятати складаючи меню?
16.   Що таке режим харчування?
17.   Як розподіляється добовий раціон?
18.   В яких продуктах харчування міститься йод?
19.   Що таке авітаміноз?
20.   До яких захворювань призводить нестача вітамінів С, В, Д, А?

Відповіді надсилати на мою електронну адресу: olqakolaluk@gmail.com

Комментарии

Популярные сообщения